Recept

Vepřové přírodní řízky s chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 45419

Ingredience

350 g Chřest sterilovaný
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Hrozinky
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec
2 polévková lžíce Vermut bílý
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 ks Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 121kJ
7% Sacharidy 27 g
134% Tuky 101 g
35% Sodík 699 mg
72% Bílkoviny 41 g

Vepřové přírodní řízky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové plecko osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na plátky. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Snítky kopru omyjeme.

2

V pánvi si rozpálíme olej a plátky masa restujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Na zbylém omastku osmažíme šalotku s česnekem dorůžova.

3

Konzervovaný chřest scedíme, ale nálev zachytíme do misky. Chřest a šalotku s česnekem rozložíme na plátky masa. Do nálevu z chřestu přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce bílého vermutu, 3 lžíce zakysané smetany, hrozinky a dobře vše promícháme a přelijeme maso.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Porce ozdobíme snítky kopru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept