Jednoduchý recept

Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4542

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
4 plátek Chléb toastový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Filé z aljašské tresky
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
10% Sacharidy 35 g
20% Tuky 15 g
25% Sodík 501 mg
61% Bílkoviny 34 g

Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C.

2

Mrkev, celer, cibuli a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Toastový chleba nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Petrželku nasekáme.

3

V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a kořenovou zeleninu a cibuli asi 5min orestujeme.

4

Vedle na druhé třetině másla orestujeme toastový chleba dozlatova, poté v míse promícháme se zeleninou, přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem.

5

Pekáč vytřeme zbytkem másla, naskládáme osolenou tresku, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme směsí zeleniny a chleba.

6

Pečeme asi 25min a poté ihned podáváme, např.s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept