Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45421 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,5 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Srnčí maso |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Penne |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
125 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 49,6mg |
Draslík | 615,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Pažitka, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Srnčí maso, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso nahrubo nameleme. Oloupeme cibuli a mrkev, cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Zelí omyjeme, košťál vykrojíme a vyhodíme. Zelí nakrájíme na nudličky nebo pomocí struhadla nastrouháme. Připravíme pažitku, opláchneme ji, osušíme a najemno nasekáme. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na másle. Přidáme cibuli a osmahneme ji do sklovita. K cibuli a slanině přidáme na pánev srnčí maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev, zelí a vše dobře promícháme. |
3 | Ve sklenici smícháme červené víno a zvěřinový vývar a tímto podlijeme maso. Směs dochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem, novým kořením a solí, vše promícháme a na středním ohni asi 15 minut podusíme. |
4 | Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. Těstoviny přelijeme ragů ze srnčího masa, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme. |