Recept

Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45421
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Nové koření mleté
0,5 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Srnčí maso
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Penne
1 polévková lžíce Tymián sušený
250 ml Víno červené
1,5 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé
125 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 804kJ
24% Sacharidy 88 g
135% Tuky 101 g
24% Sodík 478 mg
58% Bílkoviny 32 g

Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso nahrubo nameleme. Oloupeme cibuli a mrkev, cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Zelí omyjeme, košťál vykrojíme a vyhodíme. Zelí nakrájíme na nudličky nebo pomocí struhadla nastrouháme. Připravíme pažitku, opláchneme ji, osušíme a najemno nasekáme.

2

Na pánvi rozpálíme máslo. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na másle. Přidáme cibuli a osmahneme ji do sklovita. K cibuli a slanině přidáme na pánev srnčí maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev, zelí a vše dobře promícháme.

3

Ve sklenici smícháme červené víno a zvěřinový vývar a tímto podlijeme maso. Směs dochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem, novým kořením a solí, vše promícháme a na středním ohni asi 15 minut podusíme.

4

Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. Těstoviny přelijeme ragů ze srnčího masa, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept