Recept

Středomořský salát z Nice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45423
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Estragon
250 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Kerblík
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
6 polévková lžíce Olej olivový
12 ks Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
185 g Tuňák v oleji
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
8% Sacharidy 27 g
52% Tuky 39 g
134% Sodík 3 g
30% Bílkoviny 17 g

Středomořský salát z Nice postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na šestiny.

2

Salátové listy omyjeme a osušíme, rajčata pokrájíme na osminky. Fazolové lusky zbavíme špiček, malou okurku pokrájíme na tenké plátky, na jemno posekáme lžíci kerblíku a estragonu.

3

Z olivového oleje, bílého vinného octa, dijonské hořčice, nasekaných bylinek, soli a pepře umícháme dresink.

4

Na dno servírovací mísy rozložíme salátové listy a na ně pokládáme další suroviny v následujícím pořadí:

5

kousky konzervovaného tuňáka, vejce, rajčata, olivy, fazolové lusky a plátky okurek.

6

Salát přelijeme dresinkem a promícháme bezprostředně před podáváním. .

Poznámka

Tuňáka můžeme nahradit filety z ančoviček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept