Recept

Placky z dušeného zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45425

Ingredience

100 g Cukr krupice
60 ml Olej rostlinný
100 g Pšeničná krupice
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
80 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
1 kg Zelí hlávkové bílé
Na smažení placek
80 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 373kJ
16% Sacharidy 58 g
45% Tuky 34 g
11% Sodík 217 mg
20% Bílkoviny 11 g

Placky z dušeného zelí postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do kastrolu na rozpálený olej. Přilijeme smetanu a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté dobře vmícháme krupici, cukr a za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut.

2

Uvařené zelí necháme prochladnout a vmícháme rozšlehaná vejce. Ze směsi tvarujeme placky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

3

Placky podáváme s kysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept