Recept

Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45426
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Čočka červená
500 g Jehněčí hřbet
2 polévková lžíce Jíška instantní
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
350 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 256kJ
25% Sacharidy 89 g
73% Tuky 55 g
29% Sodík 578 mg
76% Bílkoviny 43 g

Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně postup přípravy receptu:

1

Připravíme jehněčí maso. Vykostěný jehněčí hřbet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme.

2

Oloupeme cibuli a stroužky česneku, nakrájíme je nadrobno a osmahneme na zbylém oleji. Cibuli a česnek podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a převaříme.

3

Na pánev přidáme ke směsi čočku a vše vaříme na středně silném plameni asi 8 minut (bez pokličky). Poté do omáčky vmícháme jíšku a necháme projít varem.

4

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.

5

Opláchneme pažitku, osušíme a nakrájíme na jemno. Nakrájenou pažitku přidáme spolu s jehněčím masem do omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, vše promícháme.

6

Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Podáváme přelité omáčkou s jehněčím masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept