Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45426 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Čočka červená |
500 g | Jehněčí hřbet |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 159,9mg |
Draslík | 584,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Čočka červená, Jehněčí hřbet, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Připravíme jehněčí maso. Vykostěný jehněčí hřbet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme. |
2 | Oloupeme cibuli a stroužky česneku, nakrájíme je nadrobno a osmahneme na zbylém oleji. Cibuli a česnek podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a převaříme. |
3 | Na pánev přidáme ke směsi čočku a vše vaříme na středně silném plameni asi 8 minut (bez pokličky). Poté do omáčky vmícháme jíšku a necháme projít varem. |
4 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. |
5 | Opláchneme pažitku, osušíme a nakrájíme na jemno. Nakrájenou pažitku přidáme spolu s jehněčím masem do omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, vše promícháme. |
6 | Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Podáváme přelité omáčkou s jehněčím masem. |