Salát tahini s celerem, mrkví a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát tahini s celerem, mrkví a jablky
Salát tahini s celerem, mrkví a jablky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45428 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
3 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sezamová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 197,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Jablka, Sezamová pasta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát tahini s celerem, mrkví a jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme středně velký celer, mrkve a jablka, oloupeme a prolisujeme česnek. Celer pokrájíme na tenké proužky, mrkve nastrouháme nahrubo a jablka rozčtvrcená a zbavená jádřinců pokrájíme na tenké plátky. |
2 | Ze třech lžic vody, citronové šťávy, česneku, pasty ze sezamových semínek (tahini), soli a pepře v menší misce vidličkou umícháme dresink (můžeme i umixovat). |
3 | V míse zlehka promícháme zeleninu s jablky a vše rozdělíme na malé misky. |
4 | Servírujeme přelité dresinkem. |