Recept

Zapečené kari se zeleninou a tofu po thajsku

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45432
Kategorie: Zelenina

Ingredience

225 g Brokolice
1 kávová lžička Chilli omáčka
1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
175 g Fazolové lusky zelené
400 ml Kokosové mléko
225 g Květák
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
115 g Shiitake houby
175 g Sýr sójový - Tofu
150 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý
Kari pasta
2 ks Chilli paprička
1 ks Citronová tráva
1 ks Galgan
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Koriandr mletý
2 ks Limetka kafrová
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
11% Sacharidy 40 g
31% Tuky 23 g
3% Sodík 56 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zapečené kari se zeleninou a tofu po thajsku postup přípravy receptu:

1

Tofu opláchneme vodou, necháme okapat a nakrájíme na cca 2-3 cm velké kostky. V jedné vrstvě jej nasypeme do ohnivzdorné mísy.

2

V misce smícháme sójovou omáčku se sezamovým olejem, chilli omáčkou a nastrouhaným zázvorem. Touto směsí tofu přelijeme a zlehka promícháme. Zakryté fólií necháme marinovat min. 2 hodiny, nejlépe do druhého dne. Mezitím občas promícháme a přilijeme olej.

3

Mezitím připravíme kari pastu. Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, nasekanou citronovou trávu, nastrouhaný galgán, limetkové listy, mletý i čerstvý koriandr a krátce promixujeme. Přilijeme vodu a vypracujeme hrubší pastu.

4

Květák a brokolici rozdělíme na růžičky, košťály nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni osmahneme cca 8 minut dozlatova pokrájenou cibuli. Vmícháme kari pastu a kokosové mléko, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, zelené fazolky, připravenou brokolici a květák. Směs přemístíme do kameninového kastrolu, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C.

5

Tofu s marinádou promícháme a misku vložíme na mřížku v horní části trouby. Obojí pečeme cca 30 minut, poté vyjmeme a do kari směsi vmícháme na poloviny rozkrojené houby a tofu i s marinádou. Nádobu vrátíme zpět do trouby a při teplotě 180 °C dopečeme ještě cca 15 minut.

6

Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme s jasmínovou rýží nebo nudlemi. Čas přípravy je bez doby marinování tofu. Použijeme cca 2-3 cm velký kousek zázvoru a 2-3 cm velký kousek galgánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept