Thajské hadí fazole s tofu a arašídy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské hadí fazole s tofu a arašídy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45436 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
500 g | Fazole červené |
200 ml | Kokosové mléko |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
115 g | Ořechy burské pražené |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 530,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kokosové mléko, Limetka, Ořechy burské pražené, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Fazole červené, Omáčka sójová, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské hadí fazole s tofu a arašídy postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli, přidáme na tenké plátky pokrájené fazole a necháme spařit cca 1/2 minuty. Ihned slijeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a nasypeme do servírovací mísy. |
2 | Kastrol vypláchneme, vlijeme do něj kokosové mléko, přidáme na kostičky nakrájené tofu a na plátky pokrájenou šalotku. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až se sýr začne drolit. |
3 | Poté přidáme nahrubo nasekané arašídy, šťávu vymačkanou z limety, cukr, sójovou omáčku a chilli vločky. Prohříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. |
4 | Hotovou omáčkou přelijeme připravené fazole, promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme dlouhé, tzv. hadí fazole.