Rybí salát s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát s jogurtem
Rybí salát s jogurtem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45437 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Jogurt bílý |
30 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořská štika - filety |
2 ks | Mrkev kořen |
200 g | Omáčka tatarská |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 89,5mg |
Draslík | 417,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jogurt bílý, Mořská štika - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety nakrájíme na velké pláty, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Máslo vložíme do skleněné misky v mikrovlnné troubě a po dobu necelé 1 minuty zahřejeme. Potom do másla položíme nakrájené filety, přiklopíme víkem a dusíme další 4 minuty. Hotové file vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, studené nakrájíme na vhodné salátové kousky. |
2 | Do salátové mísy položíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, na struhadle nastrouhanou mrkev, hrášek scedíme a přisypeme do mísy, vše dobře zamícháme, přidáme jogurt, tatarskou omáčku, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme ještě citronovou šťávou a znovu zamícháme. |
3 | Připravený salát porcujeme na mělké talíře, anebo do salátových misek a navrch každého salátu položíme vychlazené ryby. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm, anebo hlavní jídlo s křupavým pečivem.