Jednoduchý recept

Rybí salát s jogurtem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45437
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Citrony
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
200 g Jogurt bílý
30 g Máslo čerstvé
400 g Mořská štika - filety
2 ks Mrkev kořen
200 g Omáčka tatarská
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 958kJ
4% Sacharidy 15 g
276% Tuky 207 g
16% Sodík 320 mg
42% Bílkoviny 24 g

Rybí salát s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Rybí filety nakrájíme na velké pláty, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Máslo vložíme do skleněné misky v mikrovlnné troubě a po dobu necelé 1 minuty zahřejeme. Potom do másla položíme nakrájené filety, přiklopíme víkem a dusíme další 4 minuty. Hotové file vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, studené nakrájíme na vhodné salátové kousky.

2

Do salátové mísy položíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, na struhadle nastrouhanou mrkev, hrášek scedíme a přisypeme do mísy, vše dobře zamícháme, přidáme jogurt, tatarskou omáčku, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme ještě citronovou šťávou a znovu zamícháme.

3

Připravený salát porcujeme na mělké talíře, anebo do salátových misek a navrch každého salátu položíme vychlazené ryby.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm, anebo hlavní jídlo s křupavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept