Recept

Vdolečky s naloženým masem, olivami a čatní

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45438

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
200 g Chutney mangové
185 g Cukr krupice
200 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
0,3 l Mléko - podmáslí
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
12 ks Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Sůl
3 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 726kJ
7% Sacharidy 24 g
10% Tuky 7 g
138% Sodík 3 g
7% Bílkoviny 4 g

Vdolečky s naloženým masem, olivami a čatní postup přípravy receptu:

1

Z tymiánových snítek odrolíme lístky. Několik celých větviček ponecháme na ozdobu.

2

V mělké míse promícháme cukr, sůl a mletý pepř s tymiánovými lístky. Ve směsi důkladně obalíme špalek hovězího masa (svíčková nebo roštěnec) zbaveného tuku tak, aby se na něm z nakládací směsi vytvořil souvislý povlak. Maso pak přendáme na hluboký talíř, přikryjeme a uložíme do chladničky na 24 hodin.

3

Poté maso z chladničky vyjmeme a dobře z něho odstraníme bylinkovou kůru. Maso napříč rozřízneme na dva díly, které vložíme do mrazáku. Po deseti minutách maso vyjmeme a velmi ostrým nožem z něho nakrájíme tenoučké plátky, které položíme na talíř a dáme přikryté ještě chladit.

4

V zadělávací míse smícháme mouku a prášek do pečiva se špetkou soli, přidáme najemno posekané černé olivy, nasekanou čerstvou bazalku a pepř. Vše dobře promícháme a ve směsi vytvoříme důlek. V malé míse rozšleháme podmáslí s hořčicí, které pak vlijeme do důlku v moučné směsi. Rychlým hnětením připravíme jemné těsto, které vyklopíme na pomoučený vál, kde ho krátce ještě rukama dobře dohladka prohněteme.

5

Z těsta vyválíme plát silný asi 2 cm, z kterého vykrajovátkem o průměru asi 4 cm vykrájíme malé vdolečky. Ty těsně vedle sebe vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 210 °C a vdolečky pečeme 10-12 minut dozlatova. Upečené přemístíme na děrovanou podložku a zvolna necháme vychladnout.

6

Před servírováním vdolečky rozkrojíme a namažeme trochou mangového chutney (lze podle chuti nahradit libovolným druhem chutney), navrch položíme plátek naloženého masa a ozdobíme snítkou tymiánu.

Poznámka

V čase určeném pro přípravu není uvedená doba potřebná k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept