Grilované houbové špízy s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované houbové špízy s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 45439 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 ks | Koriandr celý |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Žampiony čerstvé |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 361,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Koriandr celý, Žampiony čerstvé, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Ocet rýžový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované houbové špízy s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Dřevěné špízové jehly vložíme cca 30 minut před použitím do studené vody. |
2 | Na namáčecí omáčku rozehřejeme v kastrůlku rýžový ocet, přisypeme cukr a sůl, za stálého míchání necháme rozpustit. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek, přelijeme do servírovací misky a uchováme teplé. |
3 | Klobouky žampionů překrojíme na poloviny a na každou jehlu napíchneme tři. Rozložíme na talíř a urovnáme vedle sebe. Česnek a koriandrové kořeny rozemeleme v mlýnku, vyškrábneme do misky a promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a opepříme. Směsí potřeme houby a necháme marinovat cca 15 minut. |
4 | Poté na rozpáleném grilu opečeme cca 2-3 minuty po každé straně a ihned podáváme s namáčecí omáčkou. |
Poznámka
místo žampionů můžeme použít hlívu ústřičnou