Jednoduchý recept

Grilované houbové špízy s pikantní omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45439
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
6 ks Koriandr celý
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
12 ks Žampiony čerstvé
Omáčka
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr krupice
6 polévková lžíce Ocet rýžový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 622kJ
19% Sacharidy 68 g
7% Tuky 5 g
24% Sodík 470 mg
66% Bílkoviny 37 g

Grilované houbové špízy s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Dřevěné špízové jehly vložíme cca 30 minut před použitím do studené vody.

2

Na namáčecí omáčku rozehřejeme v kastrůlku rýžový ocet, přisypeme cukr a sůl, za stálého míchání necháme rozpustit. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek, přelijeme do servírovací misky a uchováme teplé.

3

Klobouky žampionů překrojíme na poloviny a na každou jehlu napíchneme tři. Rozložíme na talíř a urovnáme vedle sebe. Česnek a koriandrové kořeny rozemeleme v mlýnku, vyškrábneme do misky a promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a opepříme. Směsí potřeme houby a necháme marinovat cca 15 minut.

4

Poté na rozpáleném grilu opečeme cca 2-3 minuty po každé straně a ihned podáváme s namáčecí omáčkou.

Poznámka

místo žampionů můžeme použít hlívu ústřičnou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept