Nakládané okurky na arabský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 510 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládané okurky na arabský způsob
Nakládané okurky na arabský způsob
Celkový čas: | 510 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 500 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45447 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 l | Ocet kvasný lihový |
5 kg | Okurky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 136,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládané okurky na arabský způsob postup přípravy receptu:
1 | Omyté okurky podélně nařízneme, vetřeme do nich sůl a necháme je 8 hodin odležet. |
2 | Po odležení přivedeme do varu ocet a horký jej na okurky nalijeme, zalité necháme 10 minut chladnout. Pak okurky z octa vyjmeme, dáme do skleněné nádoby s uzavíratelným víkem, zalijeme horkou osolenou a opepřenou vodou tak, aby byly zcela ponořené, dobře uzavřeme a necháme pomalu chladit. |