Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45453 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Kedlubna |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 ml | Voda pitná |
Na vejce | |
---|---|
3 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 248,5mg |
Draslík | 450,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Mladé kedlubny oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na osminky, petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | Smetanovou omáčku připravíme ze světlé máslové jíšky, ve které rozšleháme smetanu, sůl, pepř a omáčku na mírném plameni, za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut. |
3 | Nakrájené kedlubny vložíme do rozpuštěného másla, lehce podusíme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až se voda odpaří a kedlubny změknou. |
4 | Udušené kedlubny přelijeme omáčkou, poklademe vejci a posypeme petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.