Recept

Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45453
Kategorie: Zelenina

Ingredience

800 g Kedlubna
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 ml Voda pitná
Na vejce
3 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
Na omáčku
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Pepř černý mletý
300 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 870kJ
7% Sacharidy 24 g
47% Tuky 35 g
13% Sodík 251 mg
19% Bílkoviny 11 g

Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Mladé kedlubny oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na osminky, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

Smetanovou omáčku připravíme ze světlé máslové jíšky, ve které rozšleháme smetanu, sůl, pepř a omáčku na mírném plameni, za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut.

3

Nakrájené kedlubny vložíme do rozpuštěného másla, lehce podusíme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až se voda odpaří a kedlubny změknou.

4

Udušené kedlubny přelijeme omáčkou, poklademe vejci a posypeme petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept