Středomořské burgery s piniovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořské burgery s piniovým pestem
Středomořské burgery s piniovým pestem
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45456 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
4 ks | Ciabatta |
200 g | Cuketa |
200 g | Lilek |
100 g | Mozzarella |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
100 g | Roketa |
8 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
Na pesto | |
---|---|
50 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1,6 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Oříšky piniové |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 614,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ciabatta, Cuketa, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středomořské burgery s piniovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme, necháme několik minut uležet a zatím vyrobíme pesto. Do mixéru vložíme sůl, česnek, pepř, bazalku, oříšky a rozmixujeme do hladka. Mixér necháme běžet a pozvolna přiléváme olej, až se vytvoří kaše. |
2 | Plátky zeleniny grilujeme 3 minuty z každé strany, po otočení posypeme Parmezánem. Podáváme v rozkrojené ciabattě potřené pestem s plátky rajčat, Mozarelly a listy rokety. |
Poznámka
Servírujeme teplé.