Lančmít (Luncheon Meat) s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lančmít (Luncheon Meat) s brambory
Lančmít (Luncheon Meat) s brambory
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45459 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule |
150 g | Luncheon Meat |
50 g | Máslo čerstvé |
5 cl | Mléko polotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 216,4mg |
Draslík | 265,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Luncheon Meat, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lančmít (Luncheon Meat) s brambory postup přípravy receptu:
1 | Konzervu otevřeme z obou stran, maso vytlačíme, nakrájíme na tenké nudličky a odložíme k dalšímu použití. Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které naskládáme do máslem vymazané skleněné zapékací mísy, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme a vložíme do mikrovlnné trouby na 7 minut. |
2 | Do mísy poté přidáme připravený lančmít, do smetany rozklepneme celé vejce, důkladně promícháme a suroviny v míse zalijeme, nakonec je ještě vrátíme do mikrovlnné trouby na 3 minuty. |
3 | Hotové jídlo vyjmeme z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopené, necháme zchladnoutit 2 minuty a krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře a podáváme. |
Poznámka
Brambory podáváme jako teplé hlavní jídlo, s čerstvou zeleninou nebo s kyselou okurkou.