Jednoduchý recept

Lančmít (Luncheon Meat) s brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45459
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Brambory
0,5 ks Cibule
150 g Luncheon Meat
50 g Máslo čerstvé
5 cl Mléko polotučné
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
3% Sacharidy 12 g
59% Tuky 44 g
7% Sodík 143 mg
34% Bílkoviny 19 g

Lančmít (Luncheon Meat) s brambory postup přípravy receptu:

1

Konzervu otevřeme z obou stran, maso vytlačíme, nakrájíme na tenké nudličky a odložíme k dalšímu použití. Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které naskládáme do máslem vymazané skleněné zapékací mísy, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme a vložíme do mikrovlnné trouby na 7 minut.

2

Do mísy poté přidáme připravený lančmít, do smetany rozklepneme celé vejce, důkladně promícháme a suroviny v míse zalijeme, nakonec je ještě vrátíme do mikrovlnné trouby na 3 minuty.

3

Hotové jídlo vyjmeme z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopené, necháme zchladnoutit 2 minuty a krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře a podáváme.

Poznámka

Brambory podáváme jako teplé hlavní jídlo, s čerstvou zeleninou nebo s kyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept