Milánské rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4546 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
2 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 373,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské rizoto postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme dokud se tekutina neodpaří a nevsákne do rýže. |
2 | Přidáme šafrán a postupně, za stálého míchání přiléváme po naběračkách vývar, dokud rýže cca po 15min nezměkne. Odstavíme, vmícháme lžíci másla a necháme cca 2min stát. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Mezitím hlívu lehce osolíme a na zbytku oleje orestujeme. |
4 | Hotovou rýži rozdělíme na talíře, poklademe plátky hlívy a podáváme. |