Jednoduchý recept

Milánské rizoto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4546
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže loupaná
2 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
23% Sacharidy 81 g
22% Tuky 16 g
47% Sodík 942 mg
19% Bílkoviny 11 g

Milánské rizoto postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme dokud se tekutina neodpaří a nevsákne do rýže.

2

Přidáme šafrán a postupně, za stálého míchání přiléváme po naběračkách vývar, dokud rýže cca po 15min nezměkne. Odstavíme, vmícháme lžíci másla a necháme cca 2min stát. Ochutíme solí a pepřem.

3

Mezitím hlívu lehce osolíme a na zbytku oleje orestujeme.

4

Hotovou rýži rozdělíme na talíře, poklademe plátky hlívy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept