Recept

Telecí řízky s citrónovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45465

Ingredience

2 ks Bazalka
600 g Brambory
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
5 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 hrst Rukola
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
5 špetka Sůl
1 špetka Sůl hrubozrnná
480 g Telecí kýta
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
9% Sacharidy 33 g
16% Tuky 12 g
44% Sodík 881 mg
54% Bílkoviny 30 g

Telecí řízky s citrónovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory důkladně omyjeme. Rozmarýn, bazalku a rukolu opláchneme a dosucha otřepeme. Jehličky rozmarýnu a lístky bazalky otrháme od stonků.

2

Brambory rozpůlíme a řeznou plochou je položíme na plech směrem nahoru. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme jehličkami rozmarýnu. Plech dáme do předehřáté trouby a brambory pečeme asi 35-40 minut dozlatova.

3

Řízky krátce opláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Pak je napříč rozpůlíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné potravinářské fólie. Osolíme, opepříme a posypeme kukuřičným škrobem. Vymačkáme šťávu z jednoho citrónu. Ve velké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a postupně v něm opékáme řízky vždy 1-2 minuty po každé straně. Vyndáme z pánve a zakryté dáme na teplé místo. Výpek v pánvi zalijeme vínem, vmícháme máslo a citrónovou šťávu a omáčku dochutíme solí a pepřem.

4

Zbylý citrón omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na dílky. Na talíře upravíme telecí řízky, brambory, lístky bazalky a rukolu, přelijeme omáčkou, řízky posypeme hrubozrnnou solí a podáváme obložené dílky citrónu.

Poznámka

Přepuštěné máslo = Bylinkové máslo neboli Máslo Ghee

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept