Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45467

Ingredience

150 ml Mléko kefírové
50 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
160 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
700 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 291kJ
6% Sacharidy 21 g
54% Tuky 40 g
17% Sodík 337 mg
52% Bílkoviny 29 g

Kaše ze špenátu postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, opereme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Sýr nahrubo nastrouháme.

2

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme špenát, dusíme, průběžně nezapomínáme promíchat. Když se špenát začíná rozvářet, zašleháme smetanu a 10 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté vmícháme v kefíru rozšlehaná vejce, sůl, pepř, česnek, nať a vymícháme hladkou kaši. Vaříme, až se odpaří tolik tekutiny, aby byla špenátová kaše správně hustá. Podáváme ji posypanou strouhaným sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept