Kaše ze špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše ze špenátu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45467 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko kefírové |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
700 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 344,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaše ze špenátu postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme, opereme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Sýr nahrubo nastrouháme. |
2 | Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme špenát, dusíme, průběžně nezapomínáme promíchat. Když se špenát začíná rozvářet, zašleháme smetanu a 10 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté vmícháme v kefíru rozšlehaná vejce, sůl, pepř, česnek, nať a vymícháme hladkou kaši. Vaříme, až se odpaří tolik tekutiny, aby byla špenátová kaše správně hustá. Podáváme ji posypanou strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.