Recept

Pappardelle s parmskou šunkou a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45501
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Cibulka jarní
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 g Šunka parmská
100 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Pappardelle
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
21% Sacharidy 76 g
25% Tuky 19 g
39% Sodík 770 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pappardelle s parmskou šunkou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Parmskou šunku pokrájíme na proužky široké asi 1 cm, očistíme jarní cibulku, spodní bílou část nakrájíme nadrobno. Zelenou část nepoužijeme.

2

Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a část jich odložíme stranou, většinu potrháme.

3

Připravíme si rajčata. Omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme okolí stopky, dužinu pokrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme jarní cibulku, osmahneme ji do sklovita.

4

Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.

5

Na pánev k cibulce přidáme nakrájenou šunku, vše promícháme a mírně ohřejeme. Uvařené těstoviny scedíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme si velkou mísu, do které po vrstvách dáme těstoviny, rajčata, šunkovou směs, bazalku a Parmezán. Směs opepříme, promícháme a ozdobíme zbytkem bazalky. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept