Jednoduchý recept

Dušená zeleninová kaše

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 45502

Ingredience

100 g Brambory
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Kedlubna
2 dl Mléko polotučné
100 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 159 kcal
Kilojoule 665kJ
3% Sacharidy 11 g
92% Tuky 69 g
13% Sodík 268 mg
6% Bílkoviny 4 g

Dušená zeleninová kaše postup přípravy receptu:

1

Brambory, mrkev, kedlubnu oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky, které položíme do skleněné mísy, vysypeme scezený hrášek, zalijeme vodou a vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme, zavřeme dvířka a zeleninu dusíme 7 minut. Připravenou měkkou zeleninu vytáhneme, mléko zahřejeme po dobu 1 minuty v mikrovlnné troubě, zalijeme zeleninu, přidáme kostky másla a zeleninu mačkadlem rozmačkáme na hustou kaši, kterou podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a podáváme na mělkém talíři.

Poznámka

Dušenou zeleninu podáváme jako teplou přílohu k různým úpravám masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept