Dušená zeleninová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená zeleninová kaše
Dušená zeleninová kaše
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45502 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Brambory |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Kedlubna |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 153,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená zeleninová kaše postup přípravy receptu:
1 | Brambory, mrkev, kedlubnu oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky, které položíme do skleněné mísy, vysypeme scezený hrášek, zalijeme vodou a vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme, zavřeme dvířka a zeleninu dusíme 7 minut. Připravenou měkkou zeleninu vytáhneme, mléko zahřejeme po dobu 1 minuty v mikrovlnné troubě, zalijeme zeleninu, přidáme kostky másla a zeleninu mačkadlem rozmačkáme na hustou kaši, kterou podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a podáváme na mělkém talíři. |
Poznámka
Dušenou zeleninu podáváme jako teplou přílohu k různým úpravám masa.