Jarní cibulka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní cibulka s vejci
Jarní cibulka s vejci
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45504 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Cibulka jarní |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 163,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní cibulka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku a petrželovou nať omyjeme, usušíme a nakrájíme. Do skleněné mísy položíme máslo, vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu. Potom přidáme připravenou jarní cibulku a petrželovou nať, mísu přiklopíme a vrátíme zpět do mikrovlnné trouby na 2 minuty. |
2 | Vejce rozklepneme, rozkvedláme, přidáme sůl, pepř, zalijeme zeleninu, necháme další 2 minuty ztuhnout. |
3 | Hotová vejce vytáhneme z mikrovlnné trouby, přiklopené necháme odležett a porce rozdělíme na mělké talíře. |
Poznámka
Takto připravená vejce podáváme jako teplý předkrm, ale občas také jak hlavní jídlo s kyselou okurkou a čerstvým pečivem.