Jednoduchý recept

Růžičkové kapusty se sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45507
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Česnek
300 g Kapusta růžičková
20 g Kopr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Niva 50% - tavený
1 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 436kJ
2% Sacharidy 9 g
37% Tuky 27 g
15% Sodík 293 mg
27% Bílkoviny 15 g

Růžičkové kapusty se sýrem postup přípravy receptu:

1

Kapusty omyjeme, zalijeme vodou a dusíme 5 minut. Vejce rozklepneme, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, sůl, pepř, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr a smícháme spolu s měkkými kapustami. Do skleněné mísy položíme máslo, v mikrovlnné troubě zahřejeme na 1 minutu, na teplé máslo položíme připravené kapusty a posypeme nasekaným pórkem.

2

Naplněnou mísu vrátíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme a necháme dusit 2 minuty.

3

Hotové jídlo vyjmeme, přiklopené necháme 1 minutu ustálit a porcujeme na mělké talíře.

Poznámka

Podáváme jako teplé hlavní jídlo, ozdobíme nasekanou petrželovou nati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept