Recept

Kalamárové špízy s omáčkou teriyaki

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 8 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45508

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Kalamáry
1 kávová lžička Med včelí
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 27 kcal
Kilojoule 115kJ
2% Sacharidy 5 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Kalamárové špízy s omáčkou teriyaki postup přípravy receptu:

1

8 velkých, nebo 24 malých bambusových jehel namočíme na 20 minut do studené vody.

2

2 velké kalamáry očistíme a nakrájíme na kolečka, která ještě v půli překrojíme. Takto vzniklé proužky napichujeme na bambusové jehly do tvaru „S“. Na velkou jehlu napíchneme tři proužky, na malou jeden.

3

Špízy položíme na předehřátý gril nebo rošt, kde je za občasného otáčení grilujeme 1 - 2 minuty, až jsou kalamáry hotové.

4

Do malé pánvičky vlijeme červený vinný ocet (nebo sherry), sladkou sójovou omáčku a jednu lžíci citrónové nebo limetkové šťávy, přidáme na plátky nakrájenou šalotku, na jemno posekaný čerstvý zázvor, med a na středním plameni povaříme. Odstavíme z ohně, do omáčky přilijeme sezamový olej, zbytek citrusové šťávy a vše dobře promícháme.

5

Špízy servírujeme teplé nebo studené, omáčku podáváme v samostatné nádobce. Tuto specialitu je možno doplnit některým zeleným salátem.

Poznámka

Podáváme teplé i studené (podle příležitosti).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept