Kalamárové špízy s omáčkou teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamárové špízy s omáčkou teriyaki
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45508 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Kalamáry |
1 kávová lžička | Med včelí |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 85,3mg |
Vláknina | 206,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kalamáry, Med včelí, Ocet vinný červený, Olej sezamový, Šalotka, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamárové špízy s omáčkou teriyaki postup přípravy receptu:
1 | 8 velkých, nebo 24 malých bambusových jehel namočíme na 20 minut do studené vody. |
2 | 2 velké kalamáry očistíme a nakrájíme na kolečka, která ještě v půli překrojíme. Takto vzniklé proužky napichujeme na bambusové jehly do tvaru „S“. Na velkou jehlu napíchneme tři proužky, na malou jeden. |
3 | Špízy položíme na předehřátý gril nebo rošt, kde je za občasného otáčení grilujeme 1 - 2 minuty, až jsou kalamáry hotové. |
4 | Do malé pánvičky vlijeme červený vinný ocet (nebo sherry), sladkou sójovou omáčku a jednu lžíci citrónové nebo limetkové šťávy, přidáme na plátky nakrájenou šalotku, na jemno posekaný čerstvý zázvor, med a na středním plameni povaříme. Odstavíme z ohně, do omáčky přilijeme sezamový olej, zbytek citrusové šťávy a vše dobře promícháme. |
5 | Špízy servírujeme teplé nebo studené, omáčku podáváme v samostatné nádobce. Tuto specialitu je možno doplnit některým zeleným salátem. |
Poznámka
Podáváme teplé i studené (podle příležitosti).