Těstoviny s fenyklem a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s fenyklem a artyčoky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 45513 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Artyčoky |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny čtyřvaječné |
150 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 61g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s fenyklem a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | 2 lžíce vody smícháme s citronovou šťávou. Z artyčoků vyjmeme vnitřní část, nakrájíme ji na tenké plátky a vložíme do vody s citronovou šťávou. V pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, plátky fenklu a drobně pokrájenou petrželku asi 10 minut. Poté přilijeme víno, nahrubo rozkrájená rajčata, sůl, pepř, pod pokličkou dusíme 15 minut. V jiném hrnci si do vařící osolené vody dáme uvařit artyčoky na 5 minut. Poté je přidáme do pánve s fenyklem. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme, smícháme se zeleninovou omáčkou a na talíři nakonec ozdobíme nastrouhaným Parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.