Recept

Těstoviny s fenyklem a artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 45513
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Artyčoky
2 ks Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Rajčata
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny čtyřvaječné
150 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 066kJ
36% Sacharidy 128 g
18% Tuky 14 g
49% Sodík 986 mg
61% Bílkoviny 35 g

Těstoviny s fenyklem a artyčoky postup přípravy receptu:

1

2 lžíce vody smícháme s citronovou šťávou. Z artyčoků vyjmeme vnitřní část, nakrájíme ji na tenké plátky a vložíme do vody s citronovou šťávou. V pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, plátky fenklu a drobně pokrájenou petrželku asi 10 minut. Poté přilijeme víno, nahrubo rozkrájená rajčata, sůl, pepř, pod pokličkou dusíme 15 minut. V jiném hrnci si do vařící osolené vody dáme uvařit artyčoky na 5 minut. Poté je přidáme do pánve s fenyklem. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme, smícháme se zeleninovou omáčkou a na talíři nakonec ozdobíme nastrouhaným Parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept