Recept

Telecí řízky v křupavé bramborové panádě s jarní zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45517

Ingredience

6 ks Bazalka
600 g Brambory
500 g Chřest bílý
6 ks Cibulka jarní
100 g Créme fraiche
1 špetka Cukr krupice
2 ks Kedlubna
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Mrkev kořen
8 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
3 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
560 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 613kJ
11% Sacharidy 41 g
350% Tuky 262 g
22% Sodík 434 mg
77% Bílkoviny 43 g

Telecí řízky v křupavé bramborové panádě s jarní zeleninou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme, očistíme, omyjeme, šikmo nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a kedlubny na hranolky. Chřest oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme, zbytek krájíme šikmo na malé kousky. Jarní cibulky očistíme, opláchneme a také šikmo pokrájíme na kroužky.

2

V hrnci rozpustíme máslo, při střední teplotě a za stálého míchání na něm orestujeme mrkev a kedlubny, přilijeme 3 polévkové lžíce vody, okořeníme solí a cukrem. Zakryjeme poklicí, při mírné teplotě dusíme přibližně 5 minut, občas zamícháme. Na talíř nasypeme mouku. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme, stejnoměrně naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie, osolíme a opepříme.

3

Chřest přidáme k zelenině, hrnec zakryjeme a při mírné teplotě povaříme ještě 10 minut.

4

Na pracovní ploše rozložíme 4 kusy alobalu. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a na zeleninovém struhadle vytvoříme velmi tenké hranolky, osušíme kuchyňským papírem a část rozdělíme na připravené kusy alobalu. Okořeníme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Řízky obrátíme v mouce, protáhneme vejci a vložíme na bramborové lož, zbylé nastrouhané brambory rozdělíme na řízky, překlopíme alobalem a bramborovou panádu pevně přitiskneme.

5

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky vybalíme z alobalu a opatrně je pomocí obracečky nebo velké lžíce přendáme na pánev. Nejprve je zprudka 2 minuty pečeme, potom zmírníme teplotu a pečeme další 3 minuty. To samé z druhé strany. Při obracení řízků buďme velmi opatrní.

6

Česnek medvědí neboli bazalku opláchneme, dosucha otřepeme a nakrájíme na tenké proužky, silnější konce stonků odstraníme. Spolu s jarními cibulkami a créme fraiche vmícháme do zeleniny, vše prohřejeme.

7

Na talířích upravíme zeleninu i křupavé řízky a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Créme fraîche - studený a slaný pokrm ze smetany(30 a více procent tuku) a podmáslí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept