Jednoduchý recept

Krevety se žloutkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45519
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
80 ml Olej olivový
200 g Rukola
40 g Sůl
Na omáčku
3 stroužek Česnek
10 ml Hořčice
10 ml Ocet vinný
200 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 783kJ
3% Sacharidy 10 g
84% Tuky 63 g
224% Sodík 4 g
61% Bílkoviny 34 g

Krevety se žloutkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krevety vložíme do mísy, zasypeme mořskou solí, zalijeme olejem a dobře promícháme, aby byly obalené. Grilujeme 10 minut za stálého otáčení a mezitím si připravíme omáčku. Do mixéru vložíme žloutky, hořčici, ocet, česnek, pepř a sůl, rozmixujeme do hladka. Během mixování postupně přiléváme olej, dokud směs nezhoustne.

2

Krevety podáváme na listech rukoly, nejlépe ozdobené plátky limetky a s miskou omáčky na namáčení.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept