Brambory obalované smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory obalované smažené
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 4552 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
200 ml | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 287kJ
8% Sacharidy 30 g
58% Tuky 44 g
26% Sodík 521 mg
16% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 664,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Brambory obalované smažené postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 5mm vysoké. Osolíme je a obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. |
2 | Smažíme v horkém oleji. |
3 | Podáváme k pečením a k dušené zelenině. |