Recept

Zapečené plněné těstoviny se špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45521
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
400 g Canneloni
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Fenykl obecný
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Pórek
1,5 kg Rajčata
1 hrst Špenát listový čerstvý
500 g Špenát mražený
2 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán
500 g Sýr Ricotta
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 651kJ
23% Sacharidy 82 g
28% Tuky 21 g
39% Sodík 783 mg
60% Bílkoviny 34 g

Zapečené plněné těstoviny se špenátem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a najemno posekáme malou červenou cibuli, nastrouháme Parmezán, česnek oloupeme, posekáme a utřeme se solí a s nasekanými bazalkovými lístky.

2

Okapaný rozmrazený sekaný špenát vložíme do velké mísy, k němu přidáme v horké vodě opláchnuté listy čerstvého špenátu a promícháme. Špenátovou směs doplníme přidáním posekané cibulky, sýru Ricotta, strouhaného Parmezánu, fenyklu a česnekovo-bazalkové pasty. Vše důkladně promícháme, dosolíme a okořeníme pepřem. Hotovou směsí naplníme těstoviny Canneloni a odložíme stranou.

3

(Pokud používáme jiné těstoviny, určené k plnění a následnému zapékání, které se na rozdíl od Canneloni nedají použít za syrova, uvaříme je v osolené vodě s trochou oleje, slijeme je přes cedník a necháme důkladně okapat a vychladnout. Dále postupujeme stejně.)

4

Pórek pokrájíme na tenká kolečka, rajčata na kostky a na jemno posekáme kopr.

5

Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi orestujeme pokrájený pórek. Po dvou minutách přidáme rajčata, cukr, pepř a sůl, vaříme zvolna přibližně 30 minut, až se rajčata rozvaří. Důkladně mícháme, přidáme sekaný kopr, podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Odstavíme z vařiče a odložíme.

6

Rajčatovou směsí pokryjeme dno šesti zapékacích misek, přidáme naplněné mušle, posypeme podle chuti Parmezánem a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, pak alobal sundáme a zapečeme dozlatova dalších 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept