Zapečené plněné těstoviny se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené plněné těstoviny se špenátem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45521 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
400 g | Canneloni |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Fenykl obecný |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
1,5 kg | Rajčata |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
500 g | Špenát mražený |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
500 g | Sýr Ricotta |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 964,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fenykl obecný, Kopr čerstvý, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Canneloni, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené plněné těstoviny se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a najemno posekáme malou červenou cibuli, nastrouháme Parmezán, česnek oloupeme, posekáme a utřeme se solí a s nasekanými bazalkovými lístky. |
2 | Okapaný rozmrazený sekaný špenát vložíme do velké mísy, k němu přidáme v horké vodě opláchnuté listy čerstvého špenátu a promícháme. Špenátovou směs doplníme přidáním posekané cibulky, sýru Ricotta, strouhaného Parmezánu, fenyklu a česnekovo-bazalkové pasty. Vše důkladně promícháme, dosolíme a okořeníme pepřem. Hotovou směsí naplníme těstoviny Canneloni a odložíme stranou. |
3 | (Pokud používáme jiné těstoviny, určené k plnění a následnému zapékání, které se na rozdíl od Canneloni nedají použít za syrova, uvaříme je v osolené vodě s trochou oleje, slijeme je přes cedník a necháme důkladně okapat a vychladnout. Dále postupujeme stejně.) |
4 | Pórek pokrájíme na tenká kolečka, rajčata na kostky a na jemno posekáme kopr. |
5 | Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi orestujeme pokrájený pórek. Po dvou minutách přidáme rajčata, cukr, pepř a sůl, vaříme zvolna přibližně 30 minut, až se rajčata rozvaří. Důkladně mícháme, přidáme sekaný kopr, podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Odstavíme z vařiče a odložíme. |
6 | Rajčatovou směsí pokryjeme dno šesti zapékacích misek, přidáme naplněné mušle, posypeme podle chuti Parmezánem a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, pak alobal sundáme a zapečeme dozlatova dalších 5 minut. |