Opečené tousty s pomazánkou z Riccoty a bazalkového pesta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené tousty s pomazánkou z Riccoty a bazalkového pesta
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45524 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
12 krajíc | Chléb toastový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Pesto |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 271,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečené tousty s pomazánkou z Riccoty a bazalkového pesta postup přípravy receptu:
1 | Krajíce toustového chleba nasucho opečeme a lehce potřeme trochou olivového oleje. Opečené krajíce překrojíme podélně na plátky, kůrku odřízneme. |
2 | V misce smícháme sýr Ricotta s bazalkovým pestem, olivovým olejem a špetkou soli, okořeníme pepřem, směs dobře vymícháme dohladka. Z Parmezánu vykrájíme tenké hoblinky. |
3 | Na toustové plátky navršíme pomazánku, servírujeme je ozdobené parmezánovými hoblinkami. |