Recept

Špenátové lasagne s grilovanou cuketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 45526
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Česnek
4 ks Cuketa
160 g Lasagnové plátky špenátové
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Majoránka
30 g Máslo čerstvé
150 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
60 g Sýr Parmezán
1,5 l Voda pitná
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
2 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový květ
12 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 287kJ
30% Sacharidy 108 g
37% Tuky 28 g
25% Sodík 503 mg
54% Bílkoviny 30 g

Špenátové lasagne s grilovanou cuketou postup přípravy receptu:

1

Nejprve troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací mísu a grilovací pánev vytřeme olejem, na grilovací pánvi opečeme na plátky nakrájené lilky, poté je přeneseme je na savý ubrousek. V jiné pánvi na másle opečeme nadrobno nakrájený česnek, na plátky pokrájené cukety, nadrobno rozkrájenou patrželku a majoránku. Cukety opět osušíme na savém ubrousku. Do zapékací mísy vrstvíme postupně lilky, cukety, nastrouhanou Mozzarellu, rajčata a špenátové lasagnové plátky. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec nalijeme bešamelovou omáčku, posypeme nastrouhaným Parmezánem a pečeme 35 minut v troubě.

2

Bešamelová omáčka s cibulí:

3

Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme, přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko, takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept