Recept

Artyčoky se studenou smetanovou pórkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45528
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Artyčoky
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Ocet vinný
250 g Pórek
2,5 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
325 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
33% Sacharidy 117 g
24% Tuky 18 g
77% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Artyčoky se studenou smetanovou pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z velkých artyčoků odkrojíme stopky tak, abychom je mohli postavit, vložíme je do velkého hrnce s vařící osolenou vodou, vaříme zvolna přibližně 40 minut částečně zakryté pokličkou, než změknou. Zda jsou artyčoky hotové, zjistíme zatáhnutím za jeden list, měl by se snadno odlomit. Uvařené artyčoky vyjmeme drátěnou sběračkou, nechme okapat a půl hodiny vychladnout.

2

Z každého artyčoku vytrhneme středový listový trs, okrajové listy ponecháme, vydlabeme nepoživatelnou středovou dužinu.

3

Pórky na jemno posekáme, oloupaný česnek utřeme se solí. V misce smícháme zakysanou smetanu s pórkem, česnekovou pastou a bílým vinným octem, směs vidličkou dobře vyšleháme.

4

Do vydlabané dutiny každého artyčoku nalijeme několik lžic omáčky a podáváme na mělkém středním talíři. Konzumujeme tak, že do omáčky namáčme odtržený okrajový list artyčoku.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept