Telecí řízky se sýrovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se sýrovou krustou
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45529 |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
70 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
4 plátek | Šunka parmská |
80 g | Sýr Parmezán |
400 g | Telecí kýta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 214,2mg |
Draslík | 448,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 410,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky se sýrovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a řízky v něm opékáme po každé straně asi 2minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy. |
2 | Rozmarýn s petrželkou opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, strouhaným parmezánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4minuty do zlatohněda. |