Recept

Lívanečky s jogurtovým bylinkovým čerstvým sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45530
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
500 g Jogurt bílý
400 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pohanková
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový květ
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 415kJ
15% Sacharidy 56 g
10% Tuky 7 g
3% Sodík 61 mg
22% Bílkoviny 12 g

Lívanečky s jogurtovým bylinkovým čerstvým sýrem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si vyrobíme jogurtový sýr: cedník vyložíme dvěma vrstvami mušelínu nebo jemné gázy, položíme na mísu a vlijeme do něho kvalitní jogurt. Přikryjeme velkou pokličkou, nebo plastovým obalem a necháme přes noc v chladniče vykapat syrovátku. Druhý den opatrně přendáme do čisté mísy a zbylou syrovátku slijeme.

2

Přidáme posekané čerstvé bylinky, špetku soli, špetku pepře, špetku muškátového květu a vše dobře promícháme. Dle chuti můžeme přidat i najemno nastrouhanou zeleninu.

3

Sýr pak necháme zrát v neprodyšném obalu v chladničce po dobu jednoho týdne.

4

Na lívanečky si nejprve připravíme kvásek v malé misce, ve které promícháme droždí, cukr, špetku soli a 4 lžíce teplého mléka. Necháme stát v teple 5 minut, až kvásek vzejde.

5

Ve větší míse promícháme hladkou mouku s moukou pohankovou, solí a mletým pepřem, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vlijeme vzešlý kvásek, zbývající mléko, těsto dobře promícháme. Z vaječného bílku ušleháme sníh, který do těsta nakonec zlehka vmícháme.

6

Lívanečník (nebo teflonovou pánev) zlehka potřeme olejem a rozehřejeme na střední teplotu. Lžící vytváříme z těsta malé lívanečky, které smažíme po jedné straně 1 - 2 minuty. Když se na povrchu začnou tvořit bublinky, obrátíme je a osmažíme po druhé straně dozlatova. Po dobu smažení dalších ukládáme hotové lívanečky v teplé troubě, před každou další dávkou těsto lehce promícháme.

7

Lívanečky servírujeme, teplé nebo studené, navršené jogurtovým sýrem. Povrch můžeme zdobit kousky zeleniny.

Poznámka

V čase určeném pro přípravu není uvedená doba potřebná na výrobu sýra.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept