Jednoduchý recept

Žemlový nákyp s koprem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 45531
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Kopr čerstvý
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Niva 50% - tavený
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 547kJ
7% Sacharidy 24 g
66% Tuky 50 g
16% Sodík 316 mg
30% Bílkoviny 17 g

Žemlový nákyp s koprem postup přípravy receptu:

1

Smetanu smícháme s vejci, dobře prošleháme, přidáme nastrouhaný sýr, přisypeme sůl, pepř, nasekáme kudrnku a kopr, jarní cibulku, dobře promícháme. Žemle krájíme na plátky, které namáčíme v připravené smetanové směsi a pokládáme do máslem vytřené skleněné mísy, nakonec vše zalijeme zbylou smetanou.

2

Mísu přiklopíme a v mikrovlnné troubě dusíme 4 minuty. Potom vyjmeme a přiklopené necháme 2 minuty ustálit. Ještě teplé dělíme na mělké talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept