Žemlový nákyp s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlový nákyp s koprem
Žemlový nákyp s koprem
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45531 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva 50% - tavený |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 853,6mg |
---|---|
Cholesterol | 252,9mg |
Draslík | 97,0mg |
Vláknina | 448,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Niva 50% - tavený, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlový nákyp s koprem postup přípravy receptu:
1 | Smetanu smícháme s vejci, dobře prošleháme, přidáme nastrouhaný sýr, přisypeme sůl, pepř, nasekáme kudrnku a kopr, jarní cibulku, dobře promícháme. Žemle krájíme na plátky, které namáčíme v připravené smetanové směsi a pokládáme do máslem vytřené skleněné mísy, nakonec vše zalijeme zbylou smetanou. |
2 | Mísu přiklopíme a v mikrovlnné troubě dusíme 4 minuty. Potom vyjmeme a přiklopené necháme 2 minuty ustálit. Ještě teplé dělíme na mělké talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé s čerstvou zeleninou.