Zelí s květákem nakládané na arabský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí s květákem nakládané na arabský způsob
Zelí s květákem nakládané na arabský způsob
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45532 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Květák |
0,5 l | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 639,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí s květákem nakládané na arabský způsob postup přípravy receptu:
1 | Zelí omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, krátce povaříme ve vodě bez soli, slijeme přes síto a necháme okapat. |
2 | Vodu, ocet a sůl dáme do hrnce, přivedeme do varu a necháme 1 - 2 minuty vařit. |
3 | Nudličky zelí a okapané růžičky květáku promícháme, dáme do skleněné uzavíratelné nádoby. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a necháme pomalu chladnout. Směs je dobré nechat alespoň 3 dny uležet. Podáváme studené. |
Poznámka
Vhodné jako příloha k pečenému masu.