Recept

Karbanátky ze špenátu a brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 45538

Ingredience

250 g Brambory
1 ks Cibule
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
1 kg Špenát listový čerstvý
Na obalení
50 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
80 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
10% Sacharidy 37 g
29% Tuky 22 g
24% Sodík 473 mg
27% Bílkoviny 15 g

Karbanátky ze špenátu a brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.

2

Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept