Hovězí steaky se salsa verde - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steaky se salsa verde
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45540 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na Salsu | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kapary |
1 ks | Okurky nakládané |
200 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Petržel - nať |
4 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
Steaky | |
720 g | Hovězí maso zadní |
2 kávová lžička | Olej olivový |
4 hrst | Pepř černý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 142,7mg |
Draslík | 332,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Okurky nakládané, Sardelové řezy, Sůl, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Hovězí maso zadní, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steaky se salsa verde postup přípravy receptu:
1 | Salsa: Opláchneme petrželku, dosucha jí otřepeme a lístky otrháme od stonků. Česnek oloupeme a rozmačkáme širokým nožem. Okurku nakrájíme na kostky. Kapary necháme okapat a dáme do mixéru. Přidáme sardelky, petrželku, česnek a okurku a vše nahrubo rozmixujeme. Během mixování postupně přidáváme olivový olej. Nakonec směs ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem a dáme do studena. |
2 | Steaky: Steaky krátce opláchneme studenou vodou a osušíme. Steaky pokapeme olivovým olejem a obrátíme v nahrubo drceném pepři. Rozpálíme pánev a prudce na ní po obou stranách steaky krátce opečeme, aby se maso uzavřelo. Zmírníme teplotu a steaky opékáme po každé straně 2-4minuty(podle toho jak moc chceme mít maso propečené). Steaky vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5minut odpočívat. Podáváme se salsou. |