Lilky smažené po libanonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky smažené po libanonsku
Lilky smažené po libanonsku
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45541 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 dl | Citronová šťáva |
1 kg | Lilek |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 438,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky smažené po libanonsku postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na proužky, lehce posypeme solí a necháme alespoň 5 minut odležet. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a citronovou šťávou. |
3 | Lilky po odležení obalíme lehce v mouce, v pánvi rozehřejeme olej a na něm obalené lilky prudce opečeme. Vyndáme je z pánve, horké potřeme česnekovou směsí a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé. Místo lilku je možné stejným způsobem připravit tykev.