Jednoduchý recept

Lilky smažené po libanonsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 8 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45541
Kategorie: Omáčky

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 dl Citronová šťáva
1 kg Lilek
1 hrst Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 686kJ
9% Sacharidy 31 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 43 mg
8% Bílkoviny 5 g

Lilky smažené po libanonsku postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na proužky, lehce posypeme solí a necháme alespoň 5 minut odležet.

2

Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a citronovou šťávou.

3

Lilky po odležení obalíme lehce v mouce, v pánvi rozehřejeme olej a na něm obalené lilky prudce opečeme. Vyndáme je z pánve, horké potřeme česnekovou směsí a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé. Místo lilku je možné stejným způsobem připravit tykev.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept